Circulaire bloembakkenservice BloemenStorm zet Noord-Hollands bedrijfsleven in de bloemen

Circulaire bloembakkenservice BloemenStorm zet Noord-Hollands bedrijfsleven in de bloemen. (Foto: aangeleverd)

Weersinvloeden, strenge exporteisen en schommelingen in vraag en aanbod zorgen ervoor, dat er in Nederland ieder jaar 2,4 miljoen kilo aan bloembollen wordt weggegooid of gecomposteerd. Dat is niet minder dan de Keukenhof, veertien keer helemaal vol!
Sophie en Frank Berbée uit Breezand vinden dit doodzonde en hebben met de oprichting van start-up BloemenStorm het doel gesteld om een einde te maken aan deze vorm van verspilling. BloemenStorm is een bloembakkenservice voor de zakelijke markt en redt bloembollen van de composthoop door ze simpelweg te planten. Met de bloembakkenservice wil BloemenStorm haar klanten volledig ontzorgen en het hele jaar kleur bieden voor een vast bedrag per maand.
Wanneer de bloemen zijn uitgebloeid, ruilt BloemenStorm de bloembakken om voor nieuwe bakken die vol zitten met bloembollen die later in het seizoen bloeien. Doordat er meerdere lagen bloembollen in de bak zitten komt er altijd een mooie mix aan kleur omhoog en hebben de bloembakken een lange bloeitijd. "Meer bloemen met minder verspilling, dat is het idee", aldus Sophie en Frank.
De bloembakken hebben standaard logistieke afmetingen en doordat ze stapelbaar zijn kan de distributie worden verzorgd tegen een minimale belasting van het milieu. De standaard bloembak is van grey-wash steigerhout maar deze is op aanvraag ook in andere materialen en afmetingen beschikbaar.
Tulpen, hyacinten, muscari, calla’s en begonia’s. Nederland is een bloemenland en wanneer een toerist of buitenlandse zakenrelatie ons land bezoekt dan mag hij best merken dat hij in het land van de bloemen is. Geen enkele bloembollenkweker teelt bollen om ze uiteindelijk te kunnen composteren. Zij zijn trots op hun product en de kwaliteit die ze leveren. De kwekers zien de overgebleven bollen veel liever eindigen in een bloembak dan in een biomassacentrale. Met de bloembakken van BloemenStorm kunnen Nederlandse bedrijven al vanaf de straat laten zien dat ze meegaan in de transitie naar een circulaire economie. Groene vingers zijn niet meer vereist om medewerkers en klanten met bloemen te ontvangen. Ondernemers kunnen samen met BloemenStorm een einde maken aan de verspilling van bloembollen en Nederland een klein beetje mooier maken.

Artikel geplaatst op: 27 februari 2017 - 11:04

Gerelateerd

Delen