Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
De opening van het loket vond plaats tijdens het eerste succesvolle Innovatiefestival Noord-Holland.
De opening van het loket vond plaats tijdens het eerste succesvolle Innovatiefestival Noord-Holland. ((Foto: aangeleverd))

Nieuw meldpunt belemmeringen circulaire economie

Bedrijven die duurzamer willen omgaan met grondstoffen, productieprocessen en afval kunnen belemmeringen voor circulaire economie melden bij een speciaal meldpunt. Gedeputeerde Jack van der Hoek opende het loket tijdens het Innovatiefestival Noord-Holland.

Steeds meer ondernemers willen veel duurzamer omgaan. Veel van hen lopen tegen belemmeringen aan in wet- en regelgeving. Hierdoor zien bedrijven regelmatig af van het verder ontwikkelen van hun circulaire ideeën. Vanaf nu kunnen bedrijven belemmeringen melden. Via het MRA-loket kunnen ondernemers op een laagdrempelige manier belemmeringen aandragen op het gebied van Europese, landelijke, regionale en lokale wet- en regelgeving. Na melding van de belemmeringen neemt het bevoegde gezag persoonlijk contact op om de casus verder te behandelen. Het loket is een samenwerking binnen de Metropoolregio Amsterdam (provincies Noord-Holland, Flevoland, gemeenten, omgevingsdiensten en Port of Amsterdam).

Innovatiefestival

De opening van het loket vond plaats tijdens het eerste succesvolle Innovatiefestival Noord-Holland. Het festival stond in het teken van circulaire economie en innovaties. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven was aanwezig en opende het Versnellingshuis. In het Versnellingshuis bieden experts ondersteuning aan ondernemers, zodat meer kansrijke circulaire businessplannen tot bloei komen en rendabel worden. Constantijn van Oranje nam deel aan een paneldiscussie over kansen voor innovatieve ondernemers. De provincie Noord-Holland helpt innovatieve ondernemers die versneld willen groeien met ondersteuningsprogramma's als GO!-NH, PIM en het InnovatiefondsNH. Meer over het festival staat op www.innovatiefestivalnh.nl.

Meer berichten