Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
(Foto: aangeleverd)

Regio Holland boven Amsterdam in trek bij buitenlandse bedrijven

Het NFIA en het Invest in Holland netwerk hebben de cijfers over 2018 gepresenteerd. 372 buitenlandse bedrijven zorgden in 2018 voor 2,85 miljard euro aan investeringen in de Nederlandse economie. In 2017 was dit nog 1,67 miljard.

De investeringen van internationale bedrijven spelen ook in de regio Holland boven Amsterdam een belangrijke rol. In 2018 hebben de Amerikaanse bedrijven Google en CyrusOne aangekondigd in totaal 100 hectare datacenters te gaan ontwikkelen binnen de regio. Begin 2019 is Google begonnen met de bouw van de eerste fase van hun datacenter op Agriport.

Aanjagers investeringen

Thijs Pennink directeur Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord: "De substantiële investeringen van onder meer Microsoft, Google en CyrusOne leveren veel economische groei en werkgelegenheid op. Maar niet alleen de datacenters zijn verantwoordelijk geweest voor deze groei. Het afgelopen jaar is ook fors geïnvesteerd in R&D faciliteiten door de Seed Valley bedrijven, zoals Monsanto, Syngenta en Hazera. Ook de komst van EMA (Europees Geneesmiddelen Agentschap) biedt kansen voor zowel de Energy & Health Campus in Petten als de Europese School in Bergen. Het Ontwikkelingsbedrijf NHN is daarom onderdeel van het nationale acquisitieteam voor Life Science en Health en de EMA spin off."

Naast het aantrekken van nieuwe buitenlandse investeringen onderhoudt Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK) nauw contact met zo'n 75 buitenlandse bedrijven in de regio en ondersteunt waar mogelijk bij uitbreidingsinvesteringen.

Meer berichten