Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl

VIVAT gaat samenwerking aan met Data Science Alkmaar

Verzekeraar VIVAT gaat samenwerken met het innovatieplatform Data Science Alkmaar. Data Science Alkmaar is een innovatief platform waar bedrijfsleven, overheden en onderwijs samenwerken om de kansen, die (big) data en kunstmatige intelligentie bieden, beter te benutten. Data Science Alkmaar organiseert colleges en workshops om deelnemers te inspireren, te motiveren en te adviseren.

'Big data en kunstmatige intelligentie bieden kansen'

Handen ineen

Data Science Alkmaar heeft de ambitie om samen met het bedrijfsleven, overheden en onderwijs de kansen te benutten die big data en kunstmatige intelligentie bieden. Dit is een belangrijk speerpunt voor de regionale en economische ontwikkeling van Noord-Holland Noord. Voor het platform is de samenwerking gezocht met verschillende innovatieve business partners uit de regio. Met VIVAT, in Nederland een van de grootste verzekeringsmaatschappijen met merken als Reaal en Zwitserleven, vindt Data Science Alkmaar een partner die innovatie hoog in het vaandel heeft staan.

Colleges en workshops

In 2017 en 2018 hebben de colleges en de workshops van Data Science Alkmaar vooral in het teken gestaan van kennismaking met begrippen als big data, data science en kunstmatige intelligentie. Dit jaar worden bedrijven, organisaties en overheden concrete handvatten aangereikt voor de eigen bedrijfsvoering. Met het thema 'Where can we begin..?' wil Data Science Alkmaar de actieve betrokkenheid van ondernemers vergroten.

Marcel van de Lustgraaf, General Manager DTC van VIVAT: "Data en digitalisering zijn voor onze organisatie belangrijke aandachtspunten. Daarnaast zijn we fysiek aanwezig en actief in de regio. De samenwerking met Data Science Alkmaar is voor ons dan ook een logische keuze, waar we positieve resultaten van verwachten."

Meer berichten