Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Arnold Streefland "Wij willen vooral de functionele kant van ICT belichten."
Arnold Streefland "Wij willen vooral de functionele kant van ICT belichten." ((Foto: Pieter Hulleman))

ISSYS ICT sterke speler in de regio

Het in Alkmaar gevestigde ISSYS ICT is een veelzijdige ICT-dienstverlener met een sterke focus op Noord-Holland. De pijlers onder het succes van deze onderneming zijn: cloudoplossingen, beheer, software solutions, communicatie en infrastructuur. Commercieel directeur Arnold Streefland (41): "Wij willen vooral de functionele kant van ICT belichten."

Vanuit één centraal punt biedt ISSYS ICT diverse vormen van dienstverlening en bedrijfsoplossingen. De mensen van het bedrijf bouwen, ontwerpen en beheren netwerken. Ze helpen bedrijfsprocessen te digitaliseren door software te ontwikkelen en buigen zich over het beheer van de ICT omgevingen en houden deze altijd up-to-date. Ze helpen bij het inrichten van een passende ICT omgeving en laten medewerkers van bedrijven tegelijkertijd effectiever en efficiënter werken. "Daarbij komen ook vraagstukken om de hoek kijken als digitale transformatie en databeveiliging", vertelt Streefland. "Hoe je daar mee om gaat is een belangrijk vraagstuk dat hierbij speelt. Wij nemen al deze aspecten mee in onze advisering."

Regie

De behoefte aan beheer neemt toe. Bedrijven besteden steeds meer uit. ISSYS ICT voert meer en meer de regie over deze processen bij haar relaties. En ze zijn in staat om deze goed te laten renderen voor hun klanten. ISSYS ICT heeft haar wortels in het beheer van ICT omgevingen en doet dit op basis van managed services. Het specialisme dat daar uitgegroeid is, bestaat uit een totaalpakket aan beheeroplossingen dat ze efficiënt en passend kunnen inzetten. "Dat geeft ons een voorsprong op de concurrentie", aldus Streefland. "Bovendien zijn we onderdeel van een grotere groep Vincere. Dit betekent dat we het niveau van een grote onderneming hebben en tegelijkertijd de flexibiliteit van een lokale club."

Trend

De trends waar ISSYS ICT veel op inspeelt zijn cloud computing en digitale transformatie. Kwesties als: hoe ziet een moderne werkplek eruit, hoe garandeer ik digitale veiligheid en hoe flexibel en efficiënt kan het allemaal. "We kijken mee vanachter het bureau van de gebruikers bij onze opdrachtgevers. Microsoft Office 365 is daar belangrijk bij. We delen steeds meer data met elkaar en we gaan steeds meer met elkaar samenwerken. Dat leidt tot meer druk op de beveiliging en het vraagt meer controle en verantwoordelijkheid." In de toekomst neemt de behoefte aan outsourcing toe, denkt Streefland. De fabrikanten als Microsoft gaan volgens hem meer regelen. Daarmee verschuift de rol van ISSYS ICT van implementeren naar beheren en adviseren. "Daarom vinden wij het zo belangrijk om aan het bureau te zitten om mee te denken. De partij die in deze ontwikkelingen de regie voert, is van toegevoegde waarde."

Meer berichten