Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
(Foto: )

De verschuiving van analoge naar digitale IP technologie

"Wij leven in een interessante tijd. De digitalisering neemt een enorme vlucht, maar biedt voor het bedrijfsleven veel nieuwe kansen. Processen en producten kunnen slimmer gemaakt worden. Internet is hierbij een onmisbaar onderdeel. Ondernemers moeten evenwicht vinden in het runnen van een winstgevende organisatie, terwijl ze gelijk rekening houden met de constant evoluerende technologie.

Wanneer een ondernemer zich niet bewust is van de manieren waarop nieuwe ICT- & internettechnologieën gebruikt kunnen worden om een bedrijf te verbeteren en concurrerend te houden, kan hij of zij achterop raken bij de concurrentie. Internet is een complexe omgeving en de infrastructuur is hierbij heel bepalend voor de kwaliteit van het eind resultaat.

Zonder internet geen bestaan

Nu per 1 september 2019 de dienstverlening van het ISDN netwerk stopt, verloopt straks ál uw bedrijfscommunicatie via het Internet. Naast e-mail, uw website, communicatie via de diverse social media platformen of natuurlijk een bericht of advertentie op de website van nhzaken zal straks ook uw telefonie via de internetverbinding plaatsvinden, evenals de diverse beveiligingssystemen die via Internet de (alarm)meldingen moeten gaan versturen. Zaak dus om u af te vragen of alles geregeld is voor 1 september. Niet alleen voor communicatie bent u geheel afhankelijk van uw ICT omgeving en het internet. Ook voor bijvoorbeeld de diverse cloud oplossingen zoals Office 365, gasten WIFI, uw CRM en/of ERP systeem, het benaderen van uw camerasysteem én bijvoorbeeld mobiele apps van uw workforce in het veld.

Complexer

Maar daar houd het gelukkig nog steeds niet op. Het wordt namelijk steeds interessanter en de mogelijkheden zijn eindeloos. De dagelijkse processen worden steeds complexer maar de werkstromen kunt u automatiseren opdat u ze feilloos en efficiënt kunt uitvoeren. Uw gehele omgeving kan slimmer en meetbaar gemaakt worden met IoT oplossingen en uw kantoorgebouw kan een "connected building" worden wanneer u alle technische installaties koppelt en bedient vanuit één platform. Geen kennis meer van de diverse systemen benodigd. Laat de techniek voor u werken.

Zorg voor de juiste netwerk infrastructuur. Internet begint uiteraard bij de dienst van de internet provider, u krijgt een stekker aangereikt waar u de eigen organisatie "connected" mee kunt maken. Maar vanaf daar start dus uw eigen netwerkinfrastructuur welke alle apparaten veilig, snel en stabiel met internet moet verbinden. De basis van uw bedrijfsbestaan!

Hoe nu verder

De technologie gaat zo snel dat gespecialiseerde bedrijven nodig zijn om dit alles bij het bedrijfsleven op de juiste manier toe te kunnen passen. Daarvoor zijn ook vakbekwame mensen nodig die bij de technologische bedrijven in Noord Holland veelal intern opgeleid worden, zodat op deze manier ons bedrijfsleven optimaal bediend kan worden. Ook Geneva beschikt over een groep specialisten die u graag verder helpen naar de nieuwe wereld."

Christel Smit

Geneva B.V.

www.geneva.nu

Meer berichten