Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Van links naar rechts: Stephanie, Joany en Leonie.
Van links naar rechts: Stephanie, Joany en Leonie. ((Foto: aangeleverd))

Drie zussen, twee bedrijven

De zussen Joany (38), Leonie (37) en Stephanie (29) Hesterman staan aan het hoofd van twee bedrijven: de Learncare Academy en Budgetcoach.nl. Zij hebben een grote gedrevenheid voor het helpen van mensen met financiële problemen. Dit doen ze door mensen op te leiden tot sociaal financiële hulpverleners vanuit Learncare Academy. Vanuit budgetcoach.nl helpen ze de klant meer inzicht te geven in hun financiële situatie. De opdrachtgevers variëren van banken, gemeenten tot werkgevers. Joany: "Onze slogan is: 'Ieder mens is het waard om in te investeren.'"

De Learncare Academy is meer dan vijftien jaar geleden opgericht door Mark Hesterman. Hij is ook de uitvinder van de term budgetcoach. In 2018 heeft hij het bedrijf overgedragen aan de drie gezusters. Joany vertelt dat ze toen al tien jaar werkzaam was voor 't bedrijf van haar vader. "Ik werkte eerst full time in de horeca. Ik zag dat mijn vader het steeds drukker kreeg. Ik ben er toen vanzelf ingerold door hem mee te gaan helpen. We kregen het steeds drukker en drukker. Vandaar dat mijn twee zussen er ook ingestapt zijn."

Gedrieën

Joany benadrukt dat ze de zaken met zijn drieën runnen. Zelf houdt ze zich bezig met opleidingen en relaties. Ze draagt o.a. zorg voor het continu ontwikkelingen van nieuwe opleidingen en trainingen om zo vernieuwend te blijven en hun cursisten te blijven verrassen. "Leonie is onze financieel directeur en verzorgt naast het financiële gedeelte de afdeling personeelszaken. Stephanie houdt zich bezig met alle commerciële activiteiten van de bedrijven. Gezamenlijk zorgen we ervoor dat we met productinnovaties constant in de behoeften van onze afnemers kunnen voorzien."

Passie

Joany, Leonie en Stephanie zijn drie zussen met dezelfde passie voor hun onderneming. Dat is een voordeel als je dagelijks zo dicht op elkaars huid zit, werkt en leeft. "In de markt denkt men vaak; 'goh, wat interessant, die drie zussen'. Ze vinden dat we meer toewijding hebben dan andere bedrijven. We scoren dan ook hoog op inzet, service en kennis." Een nadeel van een familiebedrijf draaiende houden is dat je elkaar van haver tot gort kent. Dat kan een valkuil zijn volgens Joany. "We zijn er nooit klaar mee. We hebben het er altijd over. Dat kan soms zeker te veel zijn." Gelukkig zijn ze heel goed in staat om alles op zijn tijd te relativeren. "We kunnen zakelijk en privé makkelijk gescheiden houden. Daar ben ik wel dankbaar voor. Juist omdat we al jaren met elkaar werken."

Meer berichten