Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
(Foto: Mike Bink fotografie)

Betaal minder belasting

In deze editie van NH Zaken staat het onderwerp bedrijfsoverdracht centraal. In deze rubriek geven wij u als adviseurs van De Hooge Waerder Corporate Finance een aantal tips om minder belasting te betalen bij een bedrijfsoverdracht.

Begin op tijd met het verkoopklaar maken van uw bedrijf. Bent u voornemens uw bedrijf te verkopen, zorg ervoor dat de over te dragen vermogensbestanddelen zijn gescheiden van de rest, zodat de overdracht efficiënt kan plaatsvinden. Houd hierbij rekening met een aantal fiscale termijnen. Om in aanmerking te komen voor een aantal fiscale vrijstellingen dient u namelijk al een aantal jaren voor de overdracht het een en ander in gang te zetten. Wij kunnen u uiteraard adviseren in alle ins en outs, maar van belang is te weten dat u door tijdig te beginnen met het verkoop klaar maken van uw bedrijf, u optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare fiscaliteiten, waardoor u uiteindelijk zo min mogelijk belasting hoeft te betalen.

Wilt u uw bedrijf overdragen aan één van uw kinderen? Zet uw kind dan z.s.m. op de loonlijst. Hierdoor kunt u na een aantal jaren mogelijk gebruik maken van een aantal gunstige fiscaliteiten, waaronder de geruisloze overdracht en de Bedrijfsopvolgingsregeling (BOR).

Heeft u een mogelijke koper gevonden? Zoek dan ieder een eigen onafhankelijk adviseur. Koper en verkoper hebben namelijk beiden een ander belang. Eén adviseur kan niet goed de belangen van zowel koper als verkoper behartigen.

Denk u ook aan de overdracht van uw bedrijf? Of wellicht bent u voornemens een ander bedrijf aan te kopen? Ga dan eens vrijblijvend het gesprek aan met een adviseur van De Hooge Waerder Corporate Finance. De adviseurs van De Hooge Waerder Corporate Finance hebben het inlevingsvermogen, de kennis en de ervaring om complexe zaken begrijpelijk te maken.

Meer informatie:

www.dehoogewaerder.nl

Meer berichten