Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Piet-Wim Klaver (links) en Adriaan Jongejan.
Piet-Wim Klaver (links) en Adriaan Jongejan. ((Foto: aangeleverd))

'Zaken onbesproken laten, werkt als een tijdbom'

De mensen achter deOverdrachtAdviseur uit 't Zand zijn nuchtere Noord-Hollanders. Zij zijn steun en toeverlaat als het gaat om het optimaal regelen van (familie)bedrijfsopvolging, bedrijfsoverdracht, bedrijfsovername en bedrijfswaardering. Piet-Wim Klaver (36), één van de partners: "Zaken onbesproken laten, werkt als een tijdbom."

Klaver vormt samen met Adriaan Jongejan deOverdrachtAdviseur. Zij focussen zich op het MKB in de kop van Noord-Holland, waarbij ze voor de helft familiebedrijven in hun portefeuille hebben. Jongejan heeft een bewezen staat van dienst als accountant. Acht jaar geleden liet hij de onderneming het levenslicht zien. Klaver heeft zich daar in 2017 als compagnon bij aangesloten. Na zijn studie was hij een aantal jaar de vertrouwensman in de creatieve en financiële sector. "Ik had toen al een groot aantal klanten dat met mij wilde sparren over de complete bedrijfsvoering. Ik kreeg veel vragen rondom de aan- en verkoop van bedrijven. Ik rolde er vanzelf in; het vloeide voort uit mijn andere taken. Nu ben ik erin gespecialiseerd."

Familiebedrijf

Klaver kent de problematiek die familiebedrijven kenmerkt. "Ik kom uit een ondernemersfamilie. Wij hadden thuis een boerderij en een kaasmakerij. Als kind ben ik gepokt en gemazeld in de hectiek en romantiek van het familiebedrijf. Al op jonge leeftijd kreeg ik heel wat verantwoordelijkheden te dragen. Ik snap van huis uit de vragen, de discussies, en de kwesties binnen familiebedrijven heel goed."

Gelaagdheid

Wat Klaver als adviseur veel tegenkomt, is de gelaagdheid van relaties binnen familiebedrijven. De ondernemers zijn naaste familie van elkaar, hebben een financiële relatie en een liefdes- en werkrelatie. En soms zijn het ook nog buren. "Dat vraagt veel onderling vertrouwen. Dat is vaak de basis waarop alles functioneert en dat brengt veel moois en goeds", erkent hij. "Maar soms is het wel eens lastig om zakelijk te blijven. De lieve vrede bewaren kan tot stangnatie van het ondernemersproces leiden." Belangrijk is om objectief te blijven, zeker bij de bedrijfsoverdracht van een familieonderneming of bij een uittreding. Dingen bespreekbaar blijven maken is van vitaal belang. "Op dat punt zijn wij heel goed in staat om de rol van procesbegeleider te pakken. Ook sturen we heel goed op de inhoud. We willen zaken helder krijgen voor onze klanten."

Emotie

deOverdrachtAdviseur zorgt voor het financieel waarderen van de zaken rondom de bedrijfsoverdracht. Ook de operationele en emotionele zaken. Het bespreekbaar maken van wie wat gaat doen in welke rol. Klaver: "De emotie blijft een 'ding' met twee aspecten. Bij een overdracht komt nieuwe leiding en daarmee een nieuwe samenhang, een nieuwe chemie. Die wijziging brengt veranderingen in de taakverdeling met zich mee. Die moet je concreet durven maken en scherp stellen om ruis te vermijden. Bovendien moet de terugtredende generatie loskomen van hun oude status. Die moeten niet over hun directierol heen willen regeren, zonder ze overigens opzij te schuiven. Slim is om ze aan te laten blijven in een adviseursrol, al dan niet bezoldigd. Maak dat van tevoren duidelijk. Als je dit onbenoemd laat, barst vroeg of laat de bom."

deOverdrachtAdviseur, Groteweg 9 (Kantoor 46), 1756 CK 't Zand, tel. 0229-282700, www.deoverdrachtsadviseur.nl

Meer berichten