Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Toeristen op de fiets in Noord-Holland.
Toeristen op de fiets in Noord-Holland. ((Foto: aangeleverd))

Forse groei toerisme in de regio

Overnachtingcijfers van het CBS tonen een forse groei voor Noord-Holland en de toeristische regio's, Kust en Watersportgebieden. Naar schatting zijn de overnachtingen in Noord-Holland Noord met 5,7% gegroeid. Op basis van een gemiddelde verblijfsduur van 6,2 nachten per vakantie (bron: CBS) is met meer dan 100.000 personen extra in 2018, de doelstelling van 40.000 extra gasten per jaar ruimschoots gehaald. De groei is voor het grootste deel te danken aan buitenlandse gasten; vooral uit Duitsland, België en Engeland.

De groei in Holland boven Amsterdam (5,7%) is beduidend hoger dan het landelijk gemiddelde van 3,9% groei in overnachtingen. Het verbeterde aanbod in de regio, de kracht van Amsterdam, activiteiten van het team van Holland boven Amsterdam (HbA) en het gunstige economische klimaat zijn de drivers gebleken achter de explosieve groei.

Impact marketing activiteiten

De impact van de marketingwerkzaamheden van HbA werd bij toeristische ondernemers direct gemerkt. Een voorbeeld daarvan is een piek in het bezoek van Duitse gasten naar aanleiding van een toeristische uitzending van de Duitse televisiezender WDR over de regio. Het betreffende tv-programma 'WDR Wunderschön' is zeer populair in Duitsland en trekt wekelijks 1 miljoen kijkers. De aflevering over Holland boven Amsterdam zorgde voor groei van het toerisme in de regio. Toeristische ondernemers melden diezelfde avond nog een toename in hun websitebezoek en aantal boekingen. Door het bundelen van krachten in 2017 vertegenwoordigt Holland boven Amsterdam een duidelijk gebied en is herkenbaar voor aanbieders, intermediairs en consumenten.

HbA in cijfers uitgedrukt

Het totaal aantal bezoekers aan de regio bedroeg in 2018 655.000. Daarvan kwamen 200.000 uit Nederland en 455.000 uit het buitenland. De groei van het aantal bezoekers is met name te danken aan buitenlandse toeristen die voor een groei van 7,4% zorgden. De groei van bezoekers uit Nederland bedroeg 2,6%. De gemiddelde groei bedroeg daarmee 5,7%. Over het hele jaar kende de website www.hollandbovenamsterdam.nl 1.856.636 unieke paginaweergaven en 63.093.392 views. Offline is een bereik gecreëerd van 35.614.432 personen.

Meer berichten