Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Desk4U is een zakelijke dienstverlener in de ICT.
Desk4U is een zakelijke dienstverlener in de ICT. ((Foto: aangeleverd))

Desk4U gespecialiseerd in ontzorging van de klant

Desk4U is een zakelijke dienstverlener in de ICT. De thuisbasis is al sinds 2003 Landsmeer. Anton Dokuchaev (37) bedient met zijn twee medewerkers de business to business-markt in de omgeving Waterland. "We communiceren heel strak."

Dokuchaev van Desk4U is in 2003 tijdens zijn studie begonnen met de reparatie van computers voor particulieren. In 2006 heeft Desk4U de zakelijke markt betreden. Daar ontzorgen ze hun klanten op de gebieden van systeem-, werkplek- en netwerkbeheer. Ze beheren de servers en (cloud)systemen van hun klanten, richten werkplekken in met nieuwe machines en zetten de communicatienetweken op en beheren die. "Ons specialisme is de klant te ontzorgen. Dat begint met het secuur vastleggen van de klantwensen, zodat beide partijen niet voor verrassingen komen te staan. We hebben veel tandartspraktijken die we beheren. Dat vraagt om een juiste afstemming van software, hardware en röntgenapparatuur. Mensen ongestoord laten samenwerken in de best passende omgeving, dat is wat wij faciliteren. Daar onderscheiden we ons echt in", aldus Dokachaev.

Ontwikkelingen

Desk4U houdt de trends scherp in de gaten. Op dit moment signaleert Anton twee belangrijke ontwikkelingen: cloud en VoIP-telefonie. De eerste voor de efficiency en de tweede voor het kostenbesparende effect. Anton vertelt dat er veel verschil in platforms te onderscheiden valt. "Er zijn ook systemen met servers op een andere plaats. Dat geeft meer continuïteit. Dat hangt uiteraard mede af van het type ondernemer en van de al in gebruik zijnde randapparatuur." Een andere tendens is dat computers steeds kleiner en tegelijkertijd sneller worden. Bovendien voorzien de specialisten van Desk4U dat criminelen steeds vaker aanvallen op computersystemen zullen uitvoeren. "Daar is een ontzettende toename in te constateren de laatste drie jaar," vertelt Dokuchaev.

Strak communiceren

"Computercriminelen hacken en versleutelen de data. Dat is een heel effectieve manier om een klant schade toe te brengen. Voor veel geld kun je dan je data weer terugkopen." Verantwoordelijk voor deze ontwikkelingen is volgens hem de blockchain en de toename van de handel in cryptocurrency. "Op een gegeven moment zie je meer vraag komen naar digitale valuta. De koerswijzigingen die dat met zich meebrengt kun je grotendeels verklaren vanuit de door criminelen opgeëiste losgelden." De toegevoegde waarde van Desk4U is, dat Anton Dokuchaev en zijn medewerkers - zoals hij dat zelf noemt - heel strak communiceren. "Van alle dingen die er bij een klant spelen, weten we alle drie evenveel. Klanten krijgen bij ons altijd meteen antwoord op hun vragen."

Meer berichten