Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Het bedrijfsleven ondervindt hinder van uitstel van de oplevering Leegwaterbrug op de N242 bij Alkmaar.
Het bedrijfsleven ondervindt hinder van uitstel van de oplevering Leegwaterbrug op de N242 bij Alkmaar. ((Foto: Provincie Noord-Holland))

Oplevering 'nieuwe' Leeghwaterbrug wordt pas maart

"Als ondernemer en voorzitter van VNO-NCW Noordwest-Holland erger ik mij aan het steeds weer uitstellen van de oplevering van de Leeghwaterbrug op de N242 bij Alkmaar. Een like is een stem om hiermee aan de slag te gaan." Een bericht van Jeroen Veerman krijgt bijna duizend likes op LinkedIn en duwt de Leeghwaterbrug omhoog op de provinciale agenda. Uit reacties op het bericht op LinkedIn bleken ondernemers in Noordwest-Holland eensgezind in hun oordeel over de vertraging die de Leeghwaterbrug oploopt: Veerman: "Dit kan zo niet doorgaan."

Files nog langer

Om te vervolgen met: "Deze weg is dé verkeersader voor de hele regio. Veel ondernemers en bewoners zijn afhankelijk van de Leeghwaterbrug. Mensen die hier dagelijks rijden willen goed geïnformeerd worden. De oorspronkelijke opleveringdatum was 2018. Helaas moeten we in de krant lezen dat de vertraagde oplevering nu niet augustus 2019 is maar pas maart 2020 wordt. De dagelijkse files duren dus nog langer; dat ondernemers daar echt forse hinder van ondervinden wordt nogmaals onderstreept door het bericht van Jeroen", aldus Tiel.

Extra oponthoud

De redenen voor de uitloop van de Leeghwaterbrug zijn in sommige gevallen plausibel en sommige gevallen onbegrijpelijk. Bij dit project zijn zowel de gemeente Alkmaar als de provincie betrokken. "Voor de vertraging zijn verschillende verklaringen. In de eerste plaats zijn er tijdens de bouw meerdere problemen ontstaan, bijvoorbeeld met de fundering. Ook heeft de gemeente heeft een bouwstop ingelast, omdat er een onveilige werksituatie was ontstaan in 2108. Aanpassing van een discussie over de bouwtekening en berekeningen zorgden ook voor extra oponthoud. Met al deze vertraging willen de ondernemers dat er nu met maximale inzet gewerkt kan worden. We vragen ons dan ook af waarom we niet zeven dagen in de week mensen aan het werk zien? Dat we de nieuwste vertraging uit de krant moeten horen was niet goed. Echter de provincie komt bij een ondernemersbijeenkomst uitleg geven en gebruikt alle sociale media kanalen beter. De gemeenteraadscommissie van Alkmaar spreekt 17 september over mobiliteit. Veerman overweegt in te gaan spreken.

Meer berichten