Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Luchtvracht is de snelste manier om vracht internationaal te laten vervoeren.
Luchtvracht is de snelste manier om vracht internationaal te laten vervoeren. ((Foto: aangeleverd))

Luchtvracht voor als het vér gaat en snél moet

Luchtvracht is de snelste manier om vracht internationaal te laten vervoeren. Het is mogelijk om vracht naar alle landen in de wereld te transporteren. Luchtvracht is bijzonder efficiënt om goederen en producten in korte tijd te exporteren of te importen. Vooral voor Noord-Holland - logistiek perfect met Schiphol om de hoek - geldt, dat goederen snel via onze nationale luchthaven probleemloos naar elke mogelijke uithoek van de wereld te vervoeren zijn.

Bij andere vormen van transport is het zo, dat ondernemers gebonden zijn aan lange transittijden en beperkte mogelijkheden. Luchtvracht wordt op ieder moment van de dag uitgevoerd. De vracht komt vaak de volgende dag al aan op de gewenste eindbestemming. Luchttransport biedt als enige vorm van transport de mogelijkheid om de goederen in korte tijd op elk continent te leveren.

Er zijn tientallen bedrijven in de regio die gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van luchttransport. Van de grote, bekende namen tot bedrijven die zich bescheiden luchtkoerier noemen. Zij houden altijd rekening met ieders wensen en bieden daarom meerdere opties voor het vervoeren van luchtvracht. De opties zijn: van deur tot deur, van deur tot luchthaven, van luchthaven tot deur en van luchthaven tot luchthaven.

Meerdere voordelen

Patrick Hazeleger (52) van City Air Express uit Oude Meer vertelt, dat het vooral voor zwaardere zendingen zinvol is om voor luchtvracht te kiezen. "Ook bij grote hoeveelheden is dat slimmer, omdat het te vervoeren gewicht de basis is voor de prijsbepaling. Dat gaat per kilo. Daarnaast is het met heel afwijkende maten interessant om voor luchtvracht te kiezen, want de transportmiddelen van landkoeriers zijn daar vaak minder goed op afgestemd. Houd wel goed rekening met de afhandeling en het transport op de plaats van bestemming."

Luchtvracht biedt volgens Hazeleger meerdere voordelen die het tot een bijzonder interessante vervoersmethode maakt. "Vaak de volgende dag geleverd of levering binnen enkele dagen, de mogelijkheden in combinatie met andere vervoersmethoden en om de vracht op het laatste moment aan te leveren."

Efficiënt

Nadelen onderkent Hazeleger ook. "Luchtvaart tarieven liggen hoger dan bij andere transportvormen en transport is afhankelijk van luchtvaartmaatschappijen en weersomstandigheden." En: "Met een professionele luchtvrachtvervoerder zijn ondernemers verzekerd van snel en bovendien zorgvuldig vervoer. Met een snelle schakeling en een efficiënt proces neemt een professional een zelfstandige alle werkzaamheden uit handen en handelt alle administratieve benodigdheden zoals wettelijke documenten voor af. Een luchtvrachtvervoerder organiseert dagelijks luchtvrachtzendingen over de hele wereld en weet dan ook precies welk type het beste bij een zending past."

Meer berichten