Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Transport van onvervangbare goederen vereist 100% inzet.
Transport van onvervangbare goederen vereist 100% inzet. ((Foto: aangeleverd))

Transport van onvervangbare goederen vereist 100% inzet

Kunsttransporteur Hans Imming: 'Wij realiseren hier het onmogelijk geachte'

Imming Logistics Fine Art uit De Goorn is als kunsttransporteur een hyperspecialist. Zij vervoeren uitsluitend kunstwerken, meubelen en waardevolle objecten. Dit doen de specialisten in opdracht voor musea, galeries, bedrijven, overheden en de Nederlandse paleizen. Directeur Hans Imming (44): "We gaan om met onvervangbare goederen. Dat eist continu 100% van onze inzet."

Imming Logistics Fine Art toont die inzet nationaal en internationaal. Ze verzorgen met eigen vervoer transporten door heel Europa. Voor de gebieden die overzee liggen, werken ze nauw samen met bevriende ondernemingen. Imming Logistics Fine Art heeft over heel de wereld partners, agenten en collega-bedrijven die hetzelfde hoge niveau van dienstverlening nastreven als de medewerkers van dit bedrijf. "We doen dit met veertien mensen en een flexibele schil om ons bedrijf. Daar vangen we de pieken mee op, want met mijn dertig jaar ervaring weet ik dat het hollen en stilstaan is in deze niche", vertelt Imming. "Mijn zakelijk partner Katrien Blokland (42) is daarbij mijn rechterhand. Zij doet alle organisatorische klussen. Ze bewaakt de kwaliteit van de offertes en zorgt ervoor dat de projectadministratie en -coördinatie op rolletjes lopen."

Behoorlijke klus

Zelf houdt Imming zich bezig met de commercie en de planning. Dat is een behoorlijke klus, want met meer dan 1000.000 autokilometers, meer dan 10.000 in- en uit te pakken kisten en meer dan 100 tevreden opdrachtgevers per jaar valt er genoeg te stroomlijnen voor hem.

"In deze periode begeleiden wij een reizende tentoonstelling in Nederland. Daarvoor zijn zesendertig kunstartikelen in bruikleen gegeven. Die objecten zijn nu tentoongesteld in het Westfries Museum in Hoorn. Die gaan daarna naar nog vier andere musea in het land." Daarnaast is Imming Logistics Fine Art een vaak gesignaleerde vervoerspartner bij PAN in Amsterdam en TEFAF in Maastricht. "Al dat in- en uitpakken moet zorgvuldig gebeuren", weet Imming, "Daarvoor gebruiken wij speciale klimaatkisten. Zo hebben schilderijen en andere kunstobjecten geen last van temperatuurswisselingen en een onjuiste luchtvochtigheidsgraad."

Beter

Imming heeft voor de oprichting van Logistics Fine Art zes jaar geleden zo'n vierentwintig jaar als werknemer in deze branche zijn sporen verdiend. "Ik was ervan overtuigd, dat het beter kon. Dat is ook gebleken. We zijn in de crisistijd met anderhalve man begonnen en hebben nu een mooi team van arthandlers lopen. We hebben een flexibel bedrijf met korte lijnen en de nuchtere Westfriese mentaliteit. Onze jongens zijn goed getraind en met zijn allen zijn we uitgegroeid tot een serieuze speler in deze markt." Als kunsttransporteur is geen dag hetzelfde. Het is een aparte tak van sport die zorgt voor veel afwisseling. "Laatst hadden we een bruiloft in Spanje. Daarvoor hebben we 400 antieke tuinstoelen en 60 antieke tafels van vier tot acht meter vervoerd." Of dat in de toekomst vaker gaat gebeuren weet Imming nog niet. "Dat valt nooit in te schatten. Wel hebben we vergevorderde plannen om te verkassen naar Hoorn en daar een kunstopslag te realiseren. Daar staan we aan de vooravond van. Spannend, maar dat houdt ons scherp."

Imming Logistics Fine Art, Breeuwhamer 1, 1648 HG De Goorn, tel. 0229-220225, www.imminglogistics.nl, info@imminglogistics.nl.

Meer berichten