Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Directeur Sjaak Hoek: "Voor het MKB doet de Hoornse Taxicentrale ook de nodige vervoersopdrachten."
Directeur Sjaak Hoek: "Voor het MKB doet de Hoornse Taxicentrale ook de nodige vervoersopdrachten." ((Foto: Leila Voet))

Veelzijdig bedrijf inzetbaar voor MKB in de regio

De Hoornse Taxicentrale uit Zwaag vervoert al sinds 2008 zijn passagiers veilig over de Noord-Hollandse wegen. Het relatief kleine, maar veelzijdige bedrijf is inzetbaar voor de particulier en voor het MKB in de regio. Directeur Sjaak Hoek (60): "We zeggen bijna altijd JA tegen een vervoersklus."

Met zes auto's en twee bussen hoort de Hoornse Taxicentrale tot de kleinere spelers in de competitieve taximarkt. Tóch is het er eentje om rekening mee te houden. Directeur Hoek heeft namelijk ruime ervaring in de taxibranche. Zelf zegt hij hierover dat hij 'al dertig jaar stuurt'. "Ik ben begonnen bij Taxi Noord-West in Wieringerwerf. Dat werd op een gegeven moment overgenomen door Zeevang. Die hielden er ideeën op na waar ik me nauwelijks in herkende. Ik zag hun faillissement van kilometers aankomen." Inmiddels rijdt de Hoornse Taxicentrale als zorgvervoerder voor grote namen als Connexxion, gemeente Hoorn en de meeste zorgverzekeraars.

Niet-gecontracteerd

De Hoornse Taxicentrale is een zogenoemde niet-gecontracteerde vervoerder. Dat betekent dat zij hun declaraties zelf moeten indienen bij zorgverzekeraars. Dat gaat via Vecozo. "Daar moet je lid van worden en dat gaat niet zo maar", vertelt Hoek. "Zij sturen dat weer door naar de zorgverzekeraars. We hebben wel een contract met het Dijklander Ziekenhuis in Hoorn. Daarvoor verzorgen wij het zieken- en rolstoelvervoer. Ook halen we hun personeel op als dat ziek is. Bijvoorbeeld iemand met een gebroken been die nog in staat is om zittend werk te doen. We brengen ze natuurlijk ook weer thuis aan het einde van de werkdag," lacht Hoek. Daarnaast heeft de Hoornse Taxicentrale een contract met Van der Valk en de gemeente Opmeer.

MKB

Voor het MKB doet de Hoornse Taxicentrale ook de nodige vervoersopdrachten. Bedrijfsfeestjes, uitjes en vooral gericht vervoer. "Als het nodig is, dan heb ik een aantal collega's dat inspringt wanneer dat qua capaciteit nodig is. Ze vragen ons overal voor."

Markt

Hoek is kritisch op de ontwikkelingen in de markt. "Die is te vol", is hij van mening. "Het is bijna niet leuk meer. Er is veel druk op de markt. Vanuit Amsterdam en andere grote steden komen steeds meer collega's kijken of ze hier ook een muntje kunnen verdienen. Dat zijn de randverschijnselen van het vrijgeven van de markt. Dat is wetgeving en daar doen we niks aan. Tegenwoordig heb je geen diploma meer nodig. Je stort € 1.300,- bij KIWA en je kunt aan de slag. Die open markt heeft een aanzuigende werking op allerlei cowboys. Dat vind ik best jammer."

Meer informatie:

www.hoornsetaxicentrale.nl

Meer berichten