Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Directeur Jan Laan.
Directeur Jan Laan. (Foto: aangeleverd))

Mondial Aad de Wit verhuizers koploper in de zero-emissiemarkt

'Tachtig procent van onze wagens heeft een stekker'

Mondial Aad de Wit Verhuizers is eengespecialiseerd verhuisbedrijf met twee vestigingen. Het hoofdkantoor in Castricum en een filiaal in Amsterdam. Vandaar uit bedienen ze heel Noord-Holland. Directeur Jan Laan (55): "Als verhuizer ben je tegenwoordig van alle markten thuis."

Bij Mondial Movers zijn negentien bedrijven aangesloten. "Met ons allen zorgen we voor de Europese aanbestedingen en de bedrijfsoverstijgende activiteiten", vertelt Laan. "We hebben Nederland verdeeld in negentien postcodegebieden. Vanuit de hoofdstad zijn wij actief in de regio Groot-Amsterdam en met Castricum erbij zijn we actief in heel de provincie Noord-Holland." Mondial Aad de Wit richt zich op zowel particuliere als zakelijke verhuizingen. Daarnaast is de opslag van goederen een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Trends

Laan signaleert dat één van de trends op de zakelijk markt het teruglopende aantal verhuizingen is. "Tegenwoordig verhuizen we alleen nog de computer en wat persoonlijke spulletjes. In een enkel geval gaat de verstelbare, ergonomische stoel mee. Bedrijven leveren tegenwoordig namelijk turnkey op, dus met meubilair en al", licht Laan toe. Een tweede trend is, dat mensen steeds meer ontzorging willen. Na een verhuizing alles spic en span opleveren bekent dat in de praktijk. "Dat vereist van ons dat we veel meer handyman-activiteiten uitvoeren", zegt Laan. "We moeten dit als een one-stop-shoppingconcept aanbieden. Dus als verhuizer zijn we tegenwoordig van alle markten thuis. De stoelenreiniging is daar ook een onderdeel van. Dat is vaak een ondergeschoven kindje. Klanten zijn heel blij als we dit ter sprake brengen." Voor de uiteindelijke oplevering na een verhuizing zet Mondial Aad de Wit Verhuizers altijd een floorwalker in. "Die komt alles rechtzetten voordat de business weer begint. Die zet de puntjes op de i, vlak voordat de mensen weer aan de slag gaan in hun opnieuw ingerichte (kantoor)ruimte."

Elektrisch

Amsterdam is het filiaal waar ze hun elektrische verhuiswagens opladen. In 2011 waren we hiermee de eerste ter wereld", glundert Laan. "Dat was het meest ultieme wat er was op dat gebied. Geen emissie of milieubelasting. Nu hebben we vijf vrachtwagens, zes bestelwagens, twee personenauto's en twee scooters op elektriciteit rijden. Tachtig procent van onze wagens heeft een stekker." Dat vinden heel veel van de opdrachtgevers belangrijk. Mondial Aad de Wit rijdt onder andere voor de gemeente Amsterdam, de Postcodeloterij, New Motion, EV Box en voor Urgenda.

Zonnig

Jan Laan ziet de toekomst zonnig in. "We hebben altijd alles toekomstgericht gedaan en vormgegeven. Het vak van verhuizer zal steeds specialistischer worden", is zijn inschatting. "De markt consolideert. Er heeft al lang een shake-out plaatsgevonden. Wij zijn nu koploper in de zero-emissiemarkt. Die neemt door de steeds strengere wet- en regelgeving alleen maar in belang toe." De sympathieke Castricumse verhuizer is een MVO-onderneming. Die neemt ook zijn sociale verantwoordelijkheid. "We hebben bijvoorbeeld een verhuisfamilie opgericht met al onze negentien aangesloten bedrijven. Die hebben we in het leven geroepen om minder vermogenden en mensen zonder sociaal netwerk toch die verhuizing te kunnen bieden. Daar voeren we er jaarlijks, afhankelijk van de vraag, dertig tot vijftig uit met zijn negentienen."

Meer berichten