Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Matthijs Vink was gastspreker tijdens bijeenkomst 'Ondernemen is topsport'.
Matthijs Vink was gastspreker tijdens bijeenkomst 'Ondernemen is topsport'. ((Foto: aangeleverd))

'Vier samen met je team resultaten!'

Internationaal succes, een leven in de spotlights, maar ook: eenzaamheid aan de top, prestatiedruk en blessureleed. Voormalig handbalinternational Matthijs Vink vertelde in het Purmerends Museum in Purmerend een inspirerend verhaal aan de ondernemers van de Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland.

Passie, talent en discipline zijn belangrijke voorwaarden voor succes. Dat weten niet alleen ondernemers, maar ook topsporters. Om die reden nodigde de Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland Matthijs Vink uit om op 31 oktober in Purmerend te komen spreken over de overeenkomsten tussen topsport en het ondernemerschap in familiebedrijven. De Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland, een initiatief van FamilieZaken, Abma Advocaten en Rabobank Waterland en Omstreken, heeft als doel om ondernemers in familiebedrijven op een informele manier met elkaar te laten sparren over specifieke thema's die spelen in het familiebedrijf.

Van harte welkom

Liane de Ruijter is voorzitter van de vereniging en samen met haar zus Carola de Ruijter eigenaar van FamilieZaken. FamilieZaken, gevestigd in Purmerend, helpt ondernemers in familiebedrijven met overdragen, opvolgen, samenwerking, professionalisering en groei. Liane: "Vereniging Familiebedrijf Noord-Holland is van en voor het familiebedrijf. We organiseren vier keer per jaar een gezellige bijeenkomst met een inspirerende spreker. Daarnaast organiseren we een tweetal bedrijfsbezoeken. Niet te vaak, iedereen heeft een drukke agenda, maar we zorgen ervoor dat de bijeenkomsten relevant zijn. Alle ondernemers van familiebedrijven uit de regio die hun netwerk willen uitbreiden en nieuwe inzichten en inspiratie willen op doen zijn van harte welkom."

Familie

Werken ondernemers in familiebedrijven hun hele leven juist samen mét familie, topsporter Matthijs Vink was al op jonge leeftijd op zichzelf aangewezen. "Op mijn zesde begon ik met handbal, op mijn vijftiende speelde ik in Aalsmeer en op mijn negentiende vertrok ik in mijn eentje naar Barcelona. Ik beschouw mezelf als zzp'er: ik moest zelf mijn clubs zoeken, contracten afsluiten en ervoor zorgen dat zakelijke afspraken werden nagekomen", zegt Matthijs. Hij speelde vele jaren op het allerhoogste niveau. Toen hij in 2016 een punt zette achter zijn profcarrière, bij R.K. Handbalvereniging Volendam, was hij in totaal 70 maal uitgekomen voor het nationale team." Matthijs vertelde de aanwezige ondernemers enthousiast over zijn successen, maar was ook openhartig over de keerzijde. "Je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Iedere keer moet je opnieuw scoren. Als topsporter, maar ook als ondernemer." Matthijs is tegenwoordig samen met een ander voormalig topsporter, Dirk Tuip, actief bij het online marketingbureau SearchUser in Purmerend."

Vieren

De avond, gesponsord door Rabobank Waterland & Omstreken, was een groot succes. Matthijs Vink bleek een zeer onderhoudende spreker die de parallellen tussen topsport en ondernemerschap beeldend kon trekken. Matthijs: "Ik haal tijdens mijn lezingen graag de Britse wetenschapper Charles Darwin aan. Niet de sterkste of meest intelligente overleeft, maar degene die zich het beste kan aanpassen. Dat geldt voor de natuur, maar ook voor topsporters en ondernemers. Hoe je als jongere generatie tegen de zaken aankijkt, ziet de oudere generatie vaak anders. Verdiep je in elkaars standpunten, verzamel de goede mensen om je heen, blijf flexibel en vooral: vier je successen met het hele team. Als teamsporter weet ik hoe belangrijk dat is!"

Meer informatie: www.vfnh.nl

Meer berichten