Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Winnaar Hans Boukens (tweede van rechts) met de andere kandidaten en wethouder Harry Nederpelt.
Winnaar Hans Boukens (tweede van rechts) met de andere kandidaten en wethouder Harry Nederpelt. ((Foto: Gemeente Medemblik))

Hans Boukens Duurzaam Ondernemer 2019

Voor de zevende keer werd afgelopen 15 november de Duurzaam Ondernemer Award van Gemeente Medemblik uitgereikt. Ditmaal richtte de schijnwerper zich op ondernemers die anderen meenemen in het streven om als bedrijventerrein energieneutraal te worden. Hans Boukens van Interpromo kwam als winnaar uit de bus.

Daarmee versloeg Boukens de twee andere genomineerden: Henk Vlaming van de Vlaming Groep en Mike Olthoff van ME-2 Architecten. Alle drie de bedrijven zijn al ver in het verduurzamen van de eigen bedrijfsvoering, maar verleggen steeds meer de aandacht naar hun (directe) omgeving.

Charisma

Hans Boukens maakt zich hard voor de metamorfose van Overspoor naar 'Bedrijvenpark A7 West', waar hij zelf gevestigd is en waarvan een energieneutrale toekomst een belangrijk onderdeel is. Bij de uitreiking van de Duurzaam Ondernemer Award 2019 prees wethouder duurzaamheid Harry Nederpelt namens de jury Boukens' 'charisma en bevlogenheid'. "Met dezelfde energie was hij een drijvende kracht achter de aanleg van glasvezel. Hans heeft oog voor de lange en korte termijn en maakt tijd vrij voor het duurzame ambassadeurschap."

Samen optrekken

In café-bistro Van Rooijen in Wervershoof, waar de Medemblikse ondernemersborrel het decor vormde van de prijsuitreiking, haalde Hans Boukens bij zijn dankwoord de andere kandidaten op het podium. Dit om te onderstrepen waar het voor hem om gaat bij verduurzaming. "Laten we als ondernemers denken in mogelijkheden en tips en adviezen uitwisselen. We moeten het samen doen."

Meer berichten