Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Liane (links) en Carola de Ruijter.
Liane (links) en Carola de Ruijter.
Column

column Vier je succes

We streven naar een 20-urige werkweek. Weg met de deeltijd-decadentie: we moeten meer werken. Terwijl de deskundigen in de media over elkaar heen buitelen en het er nog lang niet over eens zijn, ben ik als ondernemer druk aan het werk. U ook? De kans is groot, dat u helemaal geen tijd heeft om deze column te lezen. Trek er toch even een minuutje voor uit: het is de moeite waard.

Een verhuizing, uitbreiding van de dienstverlening, een nieuwe bedrijfsnaam, nieuwe klanten; ook bij ons familiebedrijf was het afgelopen jaar druk. En net als alle andere ondernemers tellen wij onze uren niet. Kop in het zand? Ja, misschien! Als zussen vinden wij ondernemen het leukste dat er is. De vrijheid om je eigen koers te bepalen is onbetaalbaar. Bovendien helpen wij collega-ondernemers in familiebedrijven met iets wat wij fantastisch vinden. Samen met ons team zijn we volledig gespecialiseerd in leiderschapsontwikkeling en professionalisering van het familiebedrijf. Onze klanten zijn familiale ondernemers die serieus nadenken over hun toekomst, groei en professionalisering willen én die de familieband waardevol vinden.

Recentelijk zijn we gestart met trainen van een managementteam van een familiebedrijf. Een enthousiaste groep keiharde werkers. Het familiebedrijf groeit als een gek, maar dat heeft ook zijn weerslag op de mensen die er werken. De medewerkers, directie en het MT verlangen naar meer structuur. Bovendien ontbreekt de tijd om successen te vieren, heel belangrijk. De komende tijd werken we samen met dit familiebedrijf om het ambitieuze team nog effectiever te laten samenwerken zodat de groei op een gezonde manier wordt voortgezet.

Druk, drukker, drukst. De decembermaand spant traditiegetrouw de kroon. Maar tussen Kerst en Oud & Nieuw komt er vast een moment dat het even wat rustiger is. Denk er dan eens over na. Niet over minder uren werken, maar wel om effectiever met je tijd om te gaan. Wij kunnen daarbij helpen. Dus gun jij het jezelf en het team ook om het volgend jaar anders en nog beter te doen? Dan ga ik nu weer aan het werk. U ook? Kijk op: www.familiezaken.nl, info@familiezaken.nl.

Liane en Carola de Ruijter

www.succesvolleopvolging.nl

info@succesvolleopvolging.nl

Meer berichten