Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Jeroen Veerman, voorzitter van VNO-NCW Noordwest-Holland: ''Ondernemers verenig je!"
Jeroen Veerman, voorzitter van VNO-NCW Noordwest-Holland: ''Ondernemers verenig je!" ((Foto: aangeleverd))

'Ondernemers verenig je!'

"Misschien ben je, net als ik, ooit gaan ondernemen met de overtuiging dat je het beter kon dan de bestaande ondernemers in jouw werkveld of misschien had je een briljant idee en wilde je dat naar de markt brengen. Wat ook je overweging was, als ondernemer ben je de drijvende kracht achter de Nederlandse economie." Daarmee opent Jeroen Veerman, voorzitter VNO-NCW Noordwest-Holland en algemeen directeur H&S Adviesgroep zijn relaas.

Om te vervolgen met: "Het is van alle tijden, dat er veel wordt gevraagd van de ondernemers. In de huidige tijdsgeest zijn er meerdere grote uitdagingen, zoals de circulaire en duurzame economie, de onevenwichtige (en inclusieve) arbeidsmarkt, het voldoen aan veranderende wetgeving of het omgaan met een veranderende politieke werkelijkheid en vele andere belangrijke macro-economische onderwerpen. Een 'Ver van je bed show' voor sommigen, maar dagelijkse realiteit voor anderen. Naast deze grote topics zijn er ook uitdagingen op andere niveaus, zoals uitdagingen in de branche, in de regio of als individuele organisatie. Hoe balanceer je tussen die grote macro-economische invloeden en het sturen van je bedrijf? Een interessante vraag die ik zo dadelijk probeer te beantwoorden."

Oplossingen

"Het is ons, als ondernemers, niet te doen om een groot applaus, maar de publieke opinie is niet altijd op de hand van de werkgevers. Echter als sociale partner leveren de werkgevers een belangrijke en onmisbare bijdrage aan het oplossen van meerdere vraagstukken die op een landelijk niveau om een oplossing vragen. We stellen ons meer en meer op als een partner die niet alleen begrip heeft voor de huidige sociale vraagstukken in onze maatschappij, maar met oplossingen komt. Als ondernemer is één van de belangrijkste verworvenheden de invloed die je kunt uitoefenen op het wel en wee van je eigen organisatie. We laten ons in ons eigen bedrijf niet de mond snoeren. Als bedrijf rooi je je eigen zaken, soms met wat hulp van 'vrienden'. Als regio doe je dat op gemeentelijk of provinciaal niveau en als land doen we het in Den Haag. De uitdagingen moeten worden opgelost op het niveau waar ze spelen."

Laat je horen

De invloed als individuele ondernemer kun je ook aanwenden om je stem te laten horen op die grotere onderwerpen of die andere niveaus. Veerman: "Die macro-economische invloeden waar ik het net over had, zijn te beïnvloeden. Door die duidelijke mening uit te spreken, door anderen op te zoeken die er net zo over denken en door je te laten vertegenwoordigen door een club die jouw belangen dient. Zo kun je ervoor zorgen dat je je kunt focussen op jouw eigen bedrijf en die alle zorg geven die nodig is. Als nieuwe Voorzitter van VNO-NCW Noordwest-Holland bied ik niet alleen jullie de mogelijkheid om met soortgenoten te sparren over je ondernemerschap bij één van de ondernemerstafels die onze organisatie rijk is. Ik wil vooral jullie stem zijn van deze regio. Door het bundelen van jullie invloed en jullie ideeën en meningen over hoe het anders of beter kan, kunnen wij samen een krachtige stem laten horen richting gemeentelijke, provinciale en landelijke overheid. Als werkgevers maken we samen het verschil en beïnvloeden we die grote tanker van macro-economische onderwerpen. Al is de wijziging van de koers maar klein. Als ondernemers weten we dat alle beetjes helpen. Ondernemers verenig je is mijn boodschap."

Meer berichten