Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Een vlechtmachine die gebruikt wordt om fietswielen te maken.
Een vlechtmachine die gebruikt wordt om fietswielen te maken. ((Foto: aangeleverd))

Machines beschikbaar voor Inholland

Afgelopen 15 januari werden de eerste machines afgeleverd bij het Innovatielab van Inholland om studenten in de praktijk te kunnen laten oefenen met wat ze in theorie geleerd hebben. Holland Mechanics en Total Productivity zijn de eerste TechValley-bedrijven die machines beschikbaar hebben gesteld.

Het TechValley netwerk bestaat uit 10 machinebouwers die innovatieprojecten uitvoeren in samenwerking met Inholland. Dat bedrijven machines beschikbaar stellen aan onderwijs instellingen komt eigenlijk nog heel weinig voor.

Jasper Wessels, Manager Innovation van Holland Mechanics, ziet deze samenwerking juist als een unieke kans: "Het uitlenen van machines is een mooie kans om meer studenten kennis te laten maken met Holland Mechanics en haar product. Studenten krijgen in de opleiding te maken met echte praktijk cases. Doordat de machine bij Inholland staat kunnen er meerdere vakgroepen mee aan de slag. Voor bedrijven is het een mooie kans om interesse te kweken voor hun stageplaatsen, of om er na de opleiding aan de slag te gaan."

Blij met initiatief

Ook Richard Oerlemans, directeur van Inholland is blij met dit initiatief: "Ik zie het als mijn rol om studenten, medewerkers en het werkveld dichter bij elkaar te brengen. Op deze manier wordt niet alleen het onderwijscurriculum versterkt, maar ook de samenwerking tussen het onderwijs en het regionale bedrijfsleven."

De machines die zijn afgeleverd zijn nog maar het begin. Inmiddels hebben alle  tien de bedrijven uit TechValley toegezegd mee te werken. Al in de aankomende maand (februari) gaan 50 studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde aan de slag met praktijkopdrachten en concrete innovatievraagstukken rondom de beschikbaar gestelde machine van Holland Mechanics.

Meer berichten