Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
AZ marketing manager Frank Jonker neemt de Bronzen Waaier in ontvangst.
AZ marketing manager Frank Jonker neemt de Bronzen Waaier in ontvangst. ((Foto: Richard Rood))

AZ wint Bronzen Waaier 2019

AZ Alkmaar is de winnaar van de Bronzen Waaier 2019, een prijs van stichting De Waaier voor de meest maatschappelijk betrokken onderneming van de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. Van de vier genomineerden wisten zij maar liefst 45% van de stemmen binnen te halen. Maandag 13 januari ontving marketing manager Frank Jonker in een volle Pleinzaal van TAQA Theater de Vest de Bronzen Waaier uit handen van locoburgemeester Pieter Dijkman.

AZ werd geprezen om de belangeloze inzet voor diverse maatschappelijke projecten. "Door hun bereik is AZ tot grootse dingen in staat", aldus het juryrapport. In alle geledingen van de organisatie wordt maatschappelijk betrokken ondernemen breed gedragen. Bovendien is het stadion van AZ al jaren het decor van De Beursvloer waar honderden 'matches' plaatsvinden tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De stemmers zien AZ als een club die "midden in de maatschappij" staat en zich ondanks de recente tegenslagen juist van hun sterkste kant hebben laten zien. "Een onmisbare speler in het veld van Maatschappelijk Betrokken ondernemen", aldus de jury. Frank Jonker: "Het is geen kwestie van moeten maar van willen." De overige drie genomineerden voor de Bronzen Waaier 2019 waren De Geus Bouw, Erkamp Boot Willemsen Notarissen en P.J. Koper Vastgoed die allen op eigen wijze invulling geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid en zo een bijdrage leveren aan de sociale cohesie in de omgeving. Door bemiddeling van De Waaier, 'makelaar in maatschappelijk betrokken ondernemen', sluiten zij matches met maatschappelijke organisaties om hun kennis, kunde, menskracht en middelen vrijwillig in te zetten om de maatschappelijke organisaties te helpen of ondersteunen.

Jury

De jury, bestaande uit Piet Bruinooge (burgemeester van Alkmaar), Ellis de Boer (oprichter/manager Het Rekerhuis), Sander Brouwer (partner bij De Hooge Waerder en winnaar 2018) en Cock de Vries (adviesbureau ABCdV en winnaar 2016) hadden de vier genomineerden geselecteerd die de afgelopen jaren een voorbeeldfunctie hebben vervuld op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen in de regio. "Een volkomen terechte winnaar" volgens locoburgemeerster Pieter Dijkman die AZ vooral prees om de projecten met scholieren.

Bronzen Duim

Naast de Bronzen Waaier werd 13 januari tevens de Bronzen Duim uitgereikt, een aanmoedigingsprijs voor een 'aanstormend maatschappelijk talent'. Deze prijs ging naar Create / Specialist in Websites waar eigenaar Martijn Apeldoorn al vanaf de oprichting van dit bedrijf maatschappelijk betrokken ondernemen heeft ingebouwd.

Meer berichten