Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
vlnr Masja Slootweg, Cindy Kes en Liane de Ruijter.
vlnr Masja Slootweg, Cindy Kes en Liane de Ruijter. ((Foto: aangeleverd))

Masja Slootweg gastspreker tijdens bijeenkomst Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland

REGIO - Hoe schrijf je een professionele kopregel, hoe target je advertenties en hoe voorkom je dat een potentiële klant op de bedrijfspagina van de concurrent terechtkomt? De ondernemers die lid zijn van de Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland kennen het antwoord. Zij waren aanwezig tijdens de bijeenkomst van de vereniging op 3 februari jl. in het kantoor van FamilieZaken in Purmerend.

“Als ondernemer laat je kansen liggen als je social media niet op de juiste manier inzet!”

Social media strateeg Masja Slootweg was gastspreker tijdens de inspirerende bijeenkomst van de Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland in Purmerend. De Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland, een initiatief van Abma Advocaten, FamilieZaken en Rabobank Waterland en Omstreken, heeft als doel ondernemers in familiebedrijven op een informele manier met elkaar te laten sparren over specifieke thema’s die spelen in het familiebedrijf. Liane de Ruijter is voorzitter van de vereniging en samen met haar zus Carola de Ruijter eigenaar van FamilieZaken. Zij begeleiden en trainen ondernemers in familiebedrijven met overdragen, opvolgen, samenwerking, professionalisering en groei. Liane: “Vereniging Familiebedrijf Noord-Holland is van en voor het familiebedrijf. We organiseren vier keer per jaar een gezellige bijeenkomst met een inspirerende spreker. Daarnaast organiseren we een tweetal bedrijfsbezoeken. Niet te vaak, iedereen heeft een drukke agenda, maar we zorgen ervoor dat de bijeenkomsten gezellig zijn, andere ondernemers ontmoet én dat je aan het eind van de avond wat hebt geleerd.”

Aarzelend

Gingen aan het begin van de avond slechts een paar vingers aarzelend omhoog van ondernemers die het social media platform LinkedIn optimaal inschakelden als onderdeel van hun online marketing- en leadstrategie, in de loop van de presentatie zaten de meeste ondernemers ijverig op hun telefoon te tikken om de tips van Masja meteen in praktijk te brengen. Masja: “Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. Nederland kent inmiddels 7,3 miljoen geregistreerde LinkedIn-accounts en het zakelijk platform heeft zich ontwikkeld als belangrijke businesstool. Als ondernemer laat je kansen liggen als je niets met social media doet. Al is het alleen maar om zichtbaar te zijn voor nieuwe medewerkers in deze tijd! Maar hoe kun je social media nu zo inzetten, dat het gaat werken? Daar vertel ik graag over. Ik vind het ontzettend leuk om ondernemers te vertellen hoe ze daar direct van kunnen profiteren!”

Ideaal

Hoeveel hashtags is ideaal, wat is de beste manier om een link plaatsen, hoe krijg je zoveel mogelijk bereik en hoe zorg je voor een optimale interactie op je posts: Masja vertelde de aanwezige ondernemers alles over profielen en de nieuwste functionaliteiten van LinkedIn. De avond was een succes en de opkomst was groot. De vereniging, die onlangs accountant en belastingadviseur RSM Netherlands als kennispartner aan zich wist te binden, is actief voor ondernemers van familiebedrijven uit Noord-Holland. Liane: “Alle ondernemers van familiebedrijven die hun netwerk willen uitbreiden, herkenning zoeken bij gelijkgestemde familiale ondernemers én nieuwe inzichten en inspiratie willen op doen zijn van harte welkom.”

De eerstvolgende bijeenkomst, dat is een bedrijfsbezoek, van Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland is op maandag 23 maart 2020. Meer informatie: www.verenigingfamiliebedrijvennh.nl.

Meer berichten