Noord Holland
in het nieuws
Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Hoger, ruimer en completer! De Ford Focus Active Crossover maakt indruk.
Hoger, ruimer en completer! De Ford Focus Active Crossover maakt indruk. ((Foto: aangeleverd))
Bedrijf in Beeld

Hoger, ruimer en completer!

  Bedrijf in Beeld

Het is geen "gewone" hatchback en ook geen volbloed SUV. De nieuwe Ford Focus Active combineert het beste van beide concepten in een zeer fraai design en is voorzien van een indrukwekkende standaarduitrusting.

De Active is verkrijgbaar als 5 deurs hatback en als wagon en maakt in beide carrosserie varianten een robuuste indruk. Dikke wielen, volle bumpers, zijskirts en een drie cm grotere bodemvrijheid geven de nieuwste Focus een stoere look die ook in het interieur is doorgetrokken met ruigere bekleding. Onderhuids vertoont de Active ook verschillen met de andere Focus varianten. Waar de ST-Line, Titanium en Vignale het moeten doen met drie verschillende rijmodi (Normal, Sport en Eco) krijgt de Active ook 'Slippery' en 'Trail' om zowel gladde ondergronden als los zand beter de baas te zijn. Ook heeft de Active standaard onafhankelijke achterwielophanging en dat merk je in het weggedrag.

Nominatie European Car of the Year

De Active gaat ongetwijfeld bijdragen aan het verkoopsucces van de Focus, die zowel in de particuliere als de zakelijke markt een bliksemstart heeft gemaakt. Het is dan ook terecht een van de grote kanshebbers voor de prestigieuze European Car of the Year verkiezing die begin maart zijn winnaar bekend maakt. "De Active voegt echt iets toe aan de Focus line-up", aldus Eric Herman van Dekkerautogroep. "De Wagon uitvoeringen zijn in Nederland altijd populair geweest. Met een laadruimte van maar liefst 1.653 liter is de Active Wagon ruimer bemeten dan de meeste Mid Size SUV modellen. Maar dan voor een scherpere prijs en met geweldige rijprestaties. Net als de sportieve ST-Line, op dit moment de best verkochte Focus, ziet de Active er breed en stoer uit. De drie extra centimeters in hoogte lijken niet veel maar maken wel degelijk verschil.".

Focus Private Lease: handig voor MKB en ZZP

Uiteraard is de Ford Focus ook een geduchte speler in het zakelijke segment. Eric Herman signaleert een sterke opmars van het particuliere Private Lease concept onder ondernemers."Voor ZZP'ers is Private Lease een een zeer aantrekkelijk alternatief. De auto privé op naam zetten en de kilometers zakelijk declareren kan in veel gevallen echt veel geld schelen. Er hoeft geen bijtelling te worden betaald bij Private Lease. Wij hebben al vele ondernemers die de overstap naar Private Lease gemaakt hebben. Het is zaak om eerst goed te inventariseren wat ik elk specifiek geval de beste mobiliteitsoplossing is. Of de leasecontstructie nu zakelijk of prive is: de tarieven zijn mede door de hoge restwaardeverwachting uiterst scherp."

De Ford Focus Active is leverbaar vanaf € 26.960,-.

Bron: Dekkerautogroep.

Meer berichten