Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Rob en Emiel: inspirerend en grensverleggend voor MKB-ondernemers.
Rob en Emiel: inspirerend en grensverleggend voor MKB-ondernemers. ((Foto: aangeleverd))
Bedrijf in Beeld

Rob en Emiel: inspirerend en grensverleggend voor MKB-ondernemers

  Bedrijf in Beeld

'We doen nu 50 lezingen en 20 dagvoorzittersschappen per jaar'

Rob en Emiel? Dat zijn toch die van de tv bekende mentalisten? Ja, klopt, maar deze veelzijdige en getalenteerde heren hebben veel meer in hun mars. Met hun ervaring, kennis en kunde laten ze MKB-ondernemers hun grenzen verleggen. Rob: "Bij onze lezingen zit je continu op het puntje van je stoel."

Rob (45) kent het klappen van de ondernemerszweep. Hij heeft met succes een slagerij, een horecabedrijf en een reclamebureau gerund. "Die heb ik iedere keer goed kunnen verkopen en daarmee de kans gegrepen om een kleine OG-portefeuille op te bouwen. Nu doe ik voor Rob en Emiel de commerciële en organisatorische kant van onze onderneming." Zelf zegt hij daar bescheiden over dat hij niet zo heel veel kan. "Maar ik ben wel bedreven in sales en oplossingsgericht denken. Ik train ondernemers in het vergroten van hun omzet. Ik bedenk echt nieuwe markten voor bedrijven."

Goochelaar

Emiel (44) heeft een achtergrond als grafisch ontwerper en muzikant. Via allerlei wegen is hij ooit gevraagd om in de weekenden als geluidstechnicus te werken. Zo ontmoette hij een goochelaar en ontdekte hij dat ie daar ook talent voor had. "Hij besloot om van het goochelen te willen leven", vertelt Rob. "Ik zag hem een keer optreden en vond hem inhoudelijk werkelijk legendarisch goed. Alleen zijn presentatie was op dat moment voor een kleine verbetering vatbaar. We zijn gaan samenwerken en dat is uitgemond in het geven van 300 voorstellingen per jaar."

Top-10

Plots zaten Rob en Emiel in de top-10 van de meest geboekte Nederlandse artiesten. Ze zijn op een gegeven moment gevraagd door een scholengemeenschap of zij een lezing over hun succes wilden maken. "Toen zijn we ons gaan afvragen waar dat uit bestond. Emiel is tijdens dat proces door een professor gevraagd voor het doen van onderzoeken over het functioneren van het oog en de hersenen. Hij is die lezingen over blinde vlekken gaan doen. Daarmee ontdekten we die van onszelf. Dat is toch heel gaaf?" De lezing die Rob en Emiel met die kennis gemaakt hebben is dus deels tot stand gekomen met behulp van de TU uit Eindhoven.

Groeimarkt

Met die lezing inspireren ze veel ondernemers. Rob constateert dat het dagvoorzittersschap bij bedrijven een enorme groeimarkt vormt voor Rob en Emiel. "We doen nu 50 lezingen en 20 dagvoorzittersschappen per jaar. De mooiste trainingen zijn voor het MKB van 20 tot 400 personen en ondernemersverenigingen, zoals de Rotary en de lokale en regionale businessclubs." De lezingen zijn interessant en zorgen voor echte gedragsverandering. "Na het horen van ons verhaal gebeurt er echt wat," stelt Rob. "Vijftien procent van de mensen verandert wezenlijk en positief iets aan hun gedrag na het horen van onze vertelling. We praten in begrijpelijke taal en halen er veel voorbeelden uit de praktijk bij."

Enthousiasme

Mensen zijn enthousiast over de lezingen, omdat Rob en Emiel hun toehoorders praktische en bruikbare tips, tools en handvatten 'om echt beet te pakken' meegeven. Om meerwaarde te geven aan hun verhandeling verweven Rob en Emiel er een aantal demonstraties in. "In de wereld zijn ongeveer twintig mensen die geblinddoekt de kubus van Rubik oplossen. Wij horen daar ook bij." Dat vraagt vier jaar training van drie tot vier uur per dag. Iedere dag, dus ook alle feestdagen. Dat laten ze tijdens een lezing zien. Ook zijn Rob en Emiel in staat om 10.000 cijfers achter de komma van het getal pi te onthouden. "Dat kunnen we mensen ook aanleren. Dat is echt grensverleggend. Daarmee ga je als mens een skill ontwikkelen die altijd bruikbaar is. Dat is waanzinnig inspirerend. Zelfs mensen met weerstand zijn geboeid. Wij triggeren iedereen om op het puntje van zijn of haar stoel te zitten. Dan pas leer je echt wat."

Meer berichten