Noord Holland
in het nieuws
Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
(Foto: Aangeleverd)
Bedrijf in Beeld

Sponsoring JuRo Unirek leidt mede tot sportief succes

  BiB

JuRo Unirek heeft sinds de oprichting in 1998 een goede naam opgebouwd als het gaat om het assortiment en de kwaliteit van magazijnstellingen en de dienstverlening eromheen. Transport, montage, onderhoud en reparatie, het Opmeerse bedrijf verzorgt het allemaal. Maar het familiebedrijf vindt ook dat het juist daardoor een bepaalde maatschappelijke verantwoordelijkheid draagt. "Wij willen wat terugdoen voor de gemeenschap en dan met name in Noord-Holland", verklaart marketing manager Richard Steenbergen namens de specialist in magazijnstellingen. "Deze provincie is niet alleen onze belangrijkste afzetmarkt, maar we zijn er ook geworteld. JuRo Unirek is nog altijd in haar bedrijfscultuur een typisch West-Fries bedrijf: recht-door-zee, zonder opsmuk."

JuRo Unirek ondersteunde al sinds jaar en dag het lokale verenigingsleven in Opmeer en omgeving, maar vond eind 2017 dat de status van het bedrijf om meer maatschappelijke initiatieven vroeg. "We hebben daarbij bewust gekozen voor de sport, omdat dit het meest na staat bij directie en medewerkers", aldus Steenbergen. "We zijn een hecht bedrijf en hebben het personeel dan ook meegenomen in het proces om bepaalde sportclubs te gaan ondersteunen, zodat die hun ambities konden waarmaken en wij als bedrijf nog meer naamsbekendheid zouden krijgen."

Daarbij is per regio gekeken en per tak van sport gekeken wat het beste aansloot bij het DNA van JuRo Unirek. Uiteindelijk is voor dit seizoen gekozen voor vier verenigingen die het stuk voor stuk uitstekend doen.
Ten eerste JuRo Unirek/VZV. De handbaltrots uit 't Veld, waarvan het Opmeerse bedrijf hoofdsponsor is, speelt nog in de play offs om de derde plaats in de handbaleredivisie en heeft daardoor zelfs zicht op een Europees ticket. "Het professionalisme en vooral ook het enthousiasme bij VZV, in alle geledingen van de vereniging eigenlijk, heeft ons ook erg enthousiast gemaakt", vertelt Steenbergen. "VZV speelt nog niet heel lang op het hoogste niveau, over een plek in de top vijf van het klassement durfden ze zich tot voor kort nog niet eens uit te spreken." 

Ten tweede JuRo Unirek/RC Waterland. De Purmerendse rugbycub timmerde bij de mannen al aardig aan de weg en wilde bij de vrouwentak ook een professionaliseringsslag maken. Dat is goed gelukt, want met JuRo Unirek als hoofdsponsor werden enkele buitenlandse speelsters gehaald, tot aan Zuid-Afrika aan toe en kwamen er resultaten. Het seizoen begon stroef, maar inmiddels staat het team in de kampioenspoule tweede achter het Amsterdamse AAC. Waar speelsters en de technische staf voorafgaande het seizoen in gedachten een top drie klassering hadden, wordt er nu voorzichtig gesproken over een kampioenschap. "Rugby staat voor ons voor je mannetje staan. Dat past ons wel als bedrijf dat dagelijks zware stellingen vervoert en installeert. En dat vrouwen niet voor de mannen onderdoen past helemaal bij deze tijd en in onze filosofie."

Ten derde JuRo Unirek/De Wijker Toren. Schaken is een kleine sport maar niet in de IJmond waar staalgigant Tata jaarlijks hoofdsponsor is van één van 's werelds meest aansprekende toernooien, het Tata Steel Chess Tournament. "Schaakclub JuRo Unirek De Wijker Toren uit Beverwijk heeft van oudsher een warme band met het staalbedrijf, daarnaast past het langetermijndenken in de denksport naadloos in de langetermijnvisie die wij als familiebedrijf hebben", aldus Steenbergen. Met JuRo Unirek als hoofdsponsor kon de Beverwijkse schaakclub Noord-Hollands kampioen en internationaal meester Hing Ting Lai halen met als doel kampioen te worden van de landelijke tweede klasse. Dat is net niet gelukt. 

Ten vierde het Friese LDODK uit Gorredijk. JuRo Unirek is hiervan geen hoofd- maar broeksponsor, vooral met het oog op de nautische tak van het bedrijf: in Friesland is een bloeiende branche in alles wat met boten te maken heeft. Ook LDODK doet het uitstekend met een derde plek in de tussenstand in de korfbaleredivisie. Steenbergen: "Als de teams die je steunt het goed doen maakt het je als bedrijf nog enthousiaster. Wij zijn erg positief over de sponsorstappen die we gezet hebben." 
 

Meer berichten