Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
Column

Column Holland boven Amsterdam heeft Impact

  Column

Onze regio bruist!

In Holland boven Amsterdam ontwikkelen wij ons in rap tempo tot één van de meest innovatieve, economische regio's van de wereld. En daar gaan we mee door. We zijn er trots op dat niet alleen steeds meer bedrijven ontdekken hoe goed het vestigingsklimaat hier is, maar dat ook de toeristen onze prachtige regio vaker bezoeken en genieten van de ontelbare recreatiemogelijkheden langs de kusten en in het binnenland.

In recente jaren hebben bedrijven miljarden geïnvesteerd in de regio Holland boven Amsterdam. Om er een paar te noemen: Microsoft met het meest duurzame datacenter van Europa. Een digitale snelweg voor miljoenen huishoudens wereldwijd, die begint in de Wieringermeer. En wat te denken van Agriport waar grootschalige glastuinbouw wordt verwarmd door aardwarmte én Seed Valley, een ecosysteem van zo'n veertig veredelingsbedrijven en zaadtechnologiebedrijven, technische toeleveranciers en dienstverleners. Meer dan de helft van de voeding wereldwijd heeft zijn oorsprong in Holland boven Amsterdam. En de komende jaren kunnen we meer verwachten. Denk aan de komst van Google en Cyrusone in de Wieringermeer, de forse investeringen in groengastechnologie in de regio Alkmaar en zo is er nog veel meer te melden.

Onze regio bruist. Zowel gevestigde als jonge ondernemers buigen zich over oplossingen voor een duurzame samenleving. Grote bedrijven en instellingen zoeken de samenwerking met startende ondernemers én studenten. Met samenwerkingsverbanden als bijvoorbeeld TerraTechnica en IDEA dragen zij hun steentje bij aan het oplossen van wereldwijde klimaatproblemen. Al deze prachtige ontwikkelingen verdienen een podium.

En dat podium creëren we nog steeds onvoldoende met elkaar. Zolang er nog steeds bezoekers aan de regio zijn, die zeggen dat ze niet op de hoogte zijn van al het bijzondere van onze regio, dan doen we wat verkeerd. Dat is de reden dat wij op 13 februari het magazine Impact lanceerden. Zowel in digitale als in fysieke vorm een prachtige boodschap voor bezoekers, studenten, toekomstige bedrijven en potentiële inwoners die bij onze regio willen horen en daar hun uitdaging zoeken. Wij hebben impact, wij doen er toe en dat laten we vanaf nu ook graag zien!

Lees Impact online via www.impact-magazine.nl

Thijs Pennink
Directeur Ontwikkelingsbedrijf
Noord-Holland Noord

Meer berichten