Noord Holland
in het nieuws

Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl
nh
Column

Duurzaam ondernemen

  Column

Talent is goed, karakter is beter
Duurzaam ondernemen betekent voor mij dat je jezelf steeds opnieuw moet blijven vernieuwen en ontwikkelen. Wat we gisteren hebben gedaan, is dat nog de waarheid van de dag? Alleen dan kan groei door blijven gaan. Dat maakt duurzaam presteren en ondernemen belangrijk. Die duurzaamheid kun je creëren in je organisatie door mensen met de juiste karaktereigenschappen om je heen te verzamelen. 
Karaktereigenschappen, want kennis hoeft niet allesbepalend te zijn in het selecteren van jouw mensen. Meer bepalend is nog iemand zijn mentale capaciteit. Talent en kennis zijn uiteraard belangrijk, maar karakter is essentieel. Hoe is de focus, wilskracht en toewijding? Dat interesseert ons. 

Het belangrijkste eigenschap daarin is misschien nog wel het aanpassingsvermogen van een persoon. Het zijn niet de slimste of de sterkste mensen die overleven, maar degene die zich het beste kan en durft aan te passen.
Anno 2018 verandert de wereld om ons heen ontzettend snel, je moet lef hebben om jezelf opnieuw uit te vinden om mee te kunnen blijven doen. Je moet durven afwijken van het bewandelde pad om vernieuwend te zijn. Dat maakt aanpassingsvermogen zo belangrijk.

Daar is wel een plan, een hoger doel, voor nodig. Je hebt iets nodig om voor ogen te houden. Dat plan kan voor iedere ondernemer of organisatie anders zijn, maar dat is wel de rode draad om tot duurzaam ondernemen te komen. Als je mensen om je heen verzamelt die zich makkelijk kunnen aanpassen, kun je sneller stappen maken, omdat de rest van de organisatie dan vanzelf soepeler meebeweegt naar dat ene doel. 
Het gaat natuurlijk niet alleen maar om aanpassingsvermogen. Het geloof in je eigen sterke punten, passen binnen de cultuur van de organisatie, toewijding, motivatie en een stukje talent behoren natuurlijk ook tot het totaalpakket van een duurzaam presterende ondernemer. 
Talent is goed, karakter is beter. 
Robert Eenhoorn
Directeur Algemene Zaken AZ
Commercie@az.nl / az.nl/zakelijk

Meer berichten