Noord Holland
in het nieuws
Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl

Leasemaatschappijen bieden klanten andere opties naast leaseauto ‘Zakelijke reizigers kiezen steeds vaker het OV’

  Nieuws
Naast de leaseauto zijn ook de (deel)fiets, taxi en openbaar vervoer aan een opmars bezig in de zakelijke markt. (Foto: aangeleverd)
Naast de leaseauto zijn ook de (deel)fiets, taxi en openbaar vervoer aan een opmars bezig in de zakelijke markt. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

De markt voor zakelijk reizen verandert razendsnel. Leasemaatschappijen zoeken de samenwerking en bieden hun klanten meer flexibiliteit dan ooit. Naast de leaseauto zijn ook de (deel)fiets, taxi en openbaar vervoer aan een opmars bezig in de zakelijke markt. Dat constateert MultiTankcard (MTc), aanbieder van mobiliteitspassen, na de introductie van MoveMove, een concept dat ondernemers volledige flexibiliteit biedt in zakelijk reizen.
“Sinds de lancering van MoveMove in februari, kiest 35 procent van onze nieuwe klanten voor een OV-pas”, vertelt Patrick Roozeman, directeur van MTc. “We merken dat ondernemers zichzelf én hun medewerkers meer flexibiliteit willen bieden. Die ontwikkeling was natuurlijk al gaande met flexplekken en thuis werken, maar heeft nu ook het zakelijk reizen bereikt.”

Duurzaamheid

Vooral voor kortere reizen of vervoer binnen de stad kiezen ondernemers steeds vaker voor de fiets, taxi, bus of trein. Dit geldt in het bijzonder voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening, maar ook een deel van de retailers vindt het prettig om de auto zo nu en dan te laten staan. “Mensen willen gewoon van A naar B, en dat snel en comfortabel. Auto of bus maakt dan niet uit”, zegt Roozeman. “Maar ook duurzaamheid speelt een steeds grotere rol. We zien dat steeds meer organisaties de duurzaamheidsparagraaf uit hun businessplan concreet handen en voeten willen geven.”

Meer berichten