Noord Holland
in het nieuws
Noord Holland in het nieuws
Logo nhzaken.nl

Gouden tijden voor freelancers

  Nieuws

Bij overheid en bedrijven zijn er momenteel veel grote projecten waarbij freelancers worden ingezet. Dat meldt de website freelance.nl. Ook banken hebben in hun digitale transformatie een grote behoefte aan ICT specialisten.
Bij dit soort projecten zijn experts nodig op relatief nieuwe vakgebieden als Big Data en Blockchain. De echte specialisten op deze vakgebieden weten in de huidige krappe markt wat ze waard zijn en werken vaak niet meer in loondienst maar op freelance basis. Niet alleen voor freelance ICT’ers zijn het dus gouden tijden, maar ook voor finance professionals.

Onderzoek

Uit onderzoek van Freelance.nl blijkt dat inhuurders merken dat er steeds meer werknemers uit loondienstverband gaan en freelancer worden. Hoofdreden is dat ze fors meer gaan verdienen als freelancer. Een online marketeer verdient in loondienstverband bijvoorbeeld zo’n € 3.500 bruto per maand. Als freelancer kan dit bij een marktconform uurtarief van € 70 al snel oplopen tot € 10.000 per maand. Uiteraard moet een freelancer zich indekken voor arbeidsongeschiktheid en pensioenpremies afdragen. Echter, na aftrek van kosten voor deze verzekeringen blijft het verschil in verdiensten aanzienlijk.

Meer berichten